Pinot Noir sa zbiera prvý septembrový týždeň a Glerapribližne v polovici septembra, hrozno sa lisuje a kvasí pri kontrolovanej teplote 23-25°C v procese, ktorý trvá asi dva týždne.
Následne prebieha stáčanie a zušľachťovanie až do okamihu prepojenia zmesi. Dve vína sa potom presunú do autoklávu (10% Pinot Noir, 90% Glera) a tu prebieha druhá fermentácia. Šumivé víno leží pred fľašovaním 60 dní v autokláve.
Má jemnú ružovú farbu. Jeho pútavý a komplexný charakter vyniká pri nádychu do nosa. Elegantne sa striedajú tóny ruže, fialky a tropického ovocia. Na podnebí je chuť svieža a jemná, s vnemami, ktoré pripomínajú ružový grapefruit a zelené jablko, v dúšku, ktorý je komplexný a ľahký zároveň.
Hodí sa k ľahkým ochuteným jedlám, bielemu mäsu a rybáma suchému pečivu.
- Výrobca: VAL D’OCA
- Farba: ružová
- Krajina pôvodu: Taliansko
- Obsah alkoholu: 11,5%
- Balenie: 0,75l